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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  22/08/2013
Data da última atualização:  03/09/2013
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  VILAS BOAS, R. L. P.; DELAFRONTE, B.; LEITE, R. S.; MANDARINO, J. M. G.; QUIRINO, J. R.; CORRÊA-FERREIRA, B. S.; LORINI, I.; OLIVEIRA, M. A.
Afiliação:  UTFPR; UTFPR; RODRIGO SANTOS LEITE, CNPSO; JOSE MARCOS GONTIJO MANDARINO, CNPSO; Caramuru Alimentos S.A.; CNPSo (pesquisadora aposentada); IRINEU LORINI, CNPSO; MARCELO ALVARES DE OLIVEIRA, CNPSO.
Título:  Variação no perfil de ácidos graxos em grãos de soja, com diferentes intensidades de ataque de percevejo, da colheita ao armazenamento, utilizando a cromatografia gasosa.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  In: JORNADA ACADÊMICA DA EMBRAPA SOJA, 8., 2013, Londrina. Resumos expandidos... Londrina: Embrapa Soja, 2013. p. 185-188. (Embrapa Soja. Documentos, 339).
Idioma:  Português
Thesagro:  Cromatografia Gasosa.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/88326/1/Variacao-no-perfil-de-acidos-graxos-em-graos-de-soja-com-diferentes-intensidades-de-ataque-de-percevejo-da-colheita-ao-armazenamento-utilizando-a-cromatografia-gasosa.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO34584 - 1UMTAA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia; Embrapa Amapá.
Data corrente:  23/04/2014
Data da última atualização:  29/05/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  FREITAS, A. D. S. de; BORGES, W. L.; ANDRADE, M. M. de M.; SAMPAIO, E. V. de S. B.; SANTOS, C. E. de R. e S.; PASSOS, S. R.; XAVIER, G. R.; MULATO, B. M.; LYRA, M. do C. C. P. de.
Afiliação:  WARDSSON LUSTRINO BORGES, CPAF-AP; GUSTAVO RIBEIRO XAVIER, CNPAB; BRUNO MELLO MULATO, CNPAB.
Título:  Characteristics of nodule bacteria from Mimosa spp grown in soils of the Brazilian semiarid region.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  African Journal of Microbiology Research, v. 8, n. 8, p. 788-796, Feb., 2014.
ISSN:  ISSN 1996-0808.
DOI:  DOI: 10.5897/AJMR2013.6518.
Idioma:  Inglês
Português
Conteúdo:  The Brazilian Northeastern dry forest (Caatinga) is one of the diversification centers of Mimosa species. We determined the characteristics of native rhizobia isolates from nodules of Mimosa tenuiflora and Mimosa paraibana grown in pots with soils collected under Caatinga vegetation and compared the restriction ribosomal DNA profiles of the isolates with those of 16 reference strains. All plants formed abundant indeterminate nodules and all nodule isolates formed fast growing colonies. No colony altered the medium to an alkaline reaction and most of them produced low or medium amounts of extracellular polysaccharides. White and creamy colonies predominated among the isolates but orange and green colonies were present. Differences among the isolates from the Mimosa species tested are indicated by the greater phenotypic diversity of those obtained from M. tenuiflora. The analysis of the 16S rDNA gene suggests that the isolates from M. tenuiflora and M. paraibana are closely related and closer to B-rhizobia than to α-rhizobia. However, the similarity with all the tested B-rhizobia reference strains was relatively low suggesting that the isolates may belong to different bacteria species.
Palavras-Chave:  Biological nitrogen fixation; Diversidade; Diversity; Fixação biológica de nitrogênio; Leguminosa arbórea selvagem; Rhizobia; Soil bacteriology; Wild tree legumes.
Thesagro:  Bacteriologia do solo; Leguminosa.
Categoria do assunto:  --
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/101354/1/CPAF-AP-2014-Characteristics-of-nodule-bacteria-from-Mimosa-spp-1.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amapá (CPAF-AP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAB39508 - 1UPCAP - PP2014.000142014.00014
CPAF-AP16489 - 1UPCAP - DD
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